Appartementencomplex Rijnweide te Vleuten

“Het is zó druk, hebben jullie iemand die het projectmanagement uit handen kan nemen? ” Hoe herkenbaar voor velen van u? Een vraag die ons letterlijk is gesteld en waar wij uiteraard volmondig ‘Ja’ op kunnen antwoorden.

Een bijzonder gebouw

CZP Investments ontwikkelt het project ‘Appartementencomplex Rijnweide te Vleuten’. Het decor van de ontwikkeling is de voormalige Kloostertuin. Een bijzonder stukje Vleuten ingebed in het groen. Twee gebouwen met ieder een atrium, een kelder en in totaal 38 appartementen. Ontworpen in dertigerjaren stijl.

Onze Uitdaging!

CZP wil uiteraard een rendabel project. Gezien de hoge kwalitatieve ambitie staat het Projectteam dan ook voor een echte uitdaging om dit te realiseren! Wanneer wij deel gaan uitmaken van het projectteam, ligt er al een concept Voorlopig Ontwerp. Onze opdracht bestaat uit:

a) het opleveren van een Voorlopig Ontwerp wat past binnen de financiële en ruimtelijke randvoorwaarden;b) het actief monitoren en (bij)sturen van de WABO procedure.

Haalbaar!

Het lastige aan het instromen bij een al lopend project, is het achterhalen van de randvoorwaarden in relatie tot de gemaakte ontwerpkeuzes. Onze bouwkostenmanager heeft het concept Voorlopig Ontwerp doorgerekend. Na onze analyse was de eerste opdracht: ‘bezuinigen’. In het Projectteam zijn integrale bezuinigingsmogelijkheden en optimalisaties ontwikkeld, zodanig dat het Voorlopig Ontwerp passend is binnen budget en de ruimtelijke randvoorwaarden. Het project staat nu aan de vooravond van het uitwerken van het Definitief Ontwerp. De haalbaarheid is weer een stapje dichterbij!

Facts and figures

Opdrachtgever

CZP Investments

Geleverde diensten

Omvang

38 appartementen

Meer van een bbn bebouwde wereld