Aanbouw HPC Charlois, Rotterdam

Het Praktijk College (HPC) Charlois is een praktijkschool van scholenstichting LMC-VO. De school staat in de Rotterdamse wijk Charlois. De bestaande school heeft een tekort aan ruimte en daarom is besloten de ruim 1.700 vierkante meter vloeroppervlakte uit te breiden met circa 700 vierkante meter.

Frisse scholen B

De aanbouw bevat onder meer lokalen, kantoren, een praktijklokaal en een instructieruimte groen. Om de nieuwbouw goed te laten functioneren en aan te laten sluiten op het bestaande gebouw, wordt de bestaande huisvesting ook verbouwd. Er komt ventilatie in het gehele bestaande gebouw en de inpandige gymzaal die voldoet aan de eisen voor Frisse Scholen B. Tijdens de bouw verhuist de school naar een tijdelijke huisvesting.

Ontwerptraject

bbn heeft voor LMC-VO de business case voor het project opgesteld. Vervolgens hebben we het ontwerptraject begeleid als projectmanager en als bouwkostenmanager. Ook organiseren we de aanbesteding van de aannemer.

De voorgenomen start bouw is 1 november 2021. Naar verwachting kan HPC Charlois het schooljaar 2022/2023 starten in het vernieuwde gebouw.

Beeld: Spring Architecten

Facts and figures

Geleverde diensten:
Bouwkostenmanagement, Bouwmanagement, Huisvestingsadvies
Opdrachtgever:
LMC-VO:
Omvang:
2.400 m2 bvo (1.700 + 700)
Architect:
Spring Architecten

Deel deze pagina