Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. Ontwikkelaar
  4.  » Duurzaam ontwikkelen

Duurzaam ontwikkelen

De tendens om gebouwen steeds energiezuiniger te (her)ontwikkelen komt voort uit de wensen van huurders en regelgeving vanuit de overheid. Vanaf 2020 zal nieuwbouw energieneutraal uitgevoerd moeten worden, vanwege aangescherpte overheidseisen. Veel door ons begeleide projecten lopen vooruit op deze ontwikkelingen.

Projectontwikkelaars treffen in bbn een partner op het gebied van duurzaamheid. Wij inventariseren samen met u de ambities en toetsen deze op haalbaarheid. Onze Breeam-experts en -assessors brengen advies uit over de mogelijkheden. Wij hebben veel ervaring met diverse vormen van certificering, zoals LEED, GPR en Cradle to Cradle.

Door onze betrokkenheid bij de meest prestigieuze projecten hebben we veel ervaring opgedaan met de financiële onderbouwing van duurzame gebouwen.

Onze kostendeskundigen rekenen uw projecten door op het gebied van Life Cycle Costing, LCC. Op deze manier ondersteunen wij ontwikkelaars om duurzame beslissingen te nemen en de kwaliteit van het bouwproduct aan te tonen bij huurders en beleggers.

Ervaring met duurzame projecten
Bij nieuwbouwprojecten als TNT Green Office en stadskantoor Venlo is vanaf het stedenbouwkundig plan gestuurd op een duurzaam ontwerp. Maar ook bij duurzame renovaties als Oval Tower, Nieuw Amsterdam en de Rode Olifant zijn grote stappen gezet in energiereductie. De combinatie van ruime ervaring op het gebied van financiële sturing en onze technische kennis van duurzaamheid maakt bbn uniek.

Vragen?
Jeroen Diks

Jeroen Diks