Nieuwe financiële sturing op circulariteit en milieu-impact

Op 5 maart nodigen wij je uit voor een interactieve kennisbijeenkomst georganiseerd door bbn. Tijdens deze bijeenkomst, die plaatsvindt in The Natural Pavilion staat het informeren, inspireren en adviseren over het sturen op kosten en milieu-impact, en de Restwaarde Index (RWI) centraal. 

Schrijf je nu in!

Selecteer hier aan welke sessies u wilt deelnemen

Om de klimaatdoelen te halen en opwarming van de aarde tegen te gaan moeten we alle zeilen bijzetten. In de bouwsector hebben we al stappen gezet om het operationele energieverbruik, en de emissies die hiermee gepaard gaan, omlaag te krijgen. Het aandeel van de materiaalgebonden emissies wordt hierdoor alleen maar groter. Daarmee wordt het ook steeds belangrijker om deze te reduceren.

Het nemen van maatregelen om deze emissies te verlagen zijn onlosmaakbaar verbonden met financiën. Het inzichtelijk maken van zowel geld als milieu-impact maakt het mogelijk om keuzes te maken. Het beschikbaar maken van financiële middelen aan de voorkant als gevolg van een hogere restwaarde draagt bij aan het behalen van de duurzaamheidsdoelen.

Sessie 1: Sturen op kosten en milieu-impact: 10:30 – 12.00 uur

  • We duiken in de uitdagingen van de Nederlandse vastgoedsector in het realiseren van een Paris Proof toekomst en hoe dit zich verhoudt de verlaging van de milieu-impact door bewuste ontwerp- en materiaalkeuzes.
  • Spreker: Renoir Hooft, Bouwkostenmanager & milieu-impact specialist en Casper La Grouw, adviseur duurzaamheid bij bbn
  • Meer weten over sturen op kosten en milieu-impact? Klik hier.

Sessie 2: Restwaarde Index (RWI) voor circulaire gebouwen: 12:30 – 14:00 uur

  • We focussen op de groeiende norm en noodzaak van circulair bouwen en het meetbaar maken van het restwaarde potentieel van een gebouw met de RWI.
  • Sprekers: Erik Jansen en Erwin Aleman, Bouwkostenmanagers bij bbn & restwaarde specialisten
  • Meer weten de restwaarde index? Klik hier.

Locatie:
The Natural Pavilion, Arboretum West, 1324 WB Almere.
Wij kijken ernaar uit je op 5 maart te verwelkomen voor een leerzame en inspirerende dag!

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.