Select Page
  1. Home
  2.  » 
  3. Duurzaamheid
  4.  » Duurzaamheid meten – BREEAM

Duurzaamheid meten – BREEAM

Wilt u duurzaamheid van uw gebouw of gebied meten en weet u niet waar u moet beginnen? Dan nodigen we u graag uit om hierover te sparren. Er bestaan verschillende manieren en middelen om duurzaamheid te meten. Wat u wilt bereiken en uitstralen bepaalt welke manieren en middelen het beste bij u passen.

bbn heeft gecertificeerde experts in dienst die u kunnen adviseren bij BREEAM-NL, hét duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen en gebieden.

Dutch Green Building Council (DGBC)  is de instantie die de BREEAM certificaten uitgeeft. Als participant van DGBC maakt bbn deel uit van een breed netwerk dat duurzaam bouwen als doel heeft

Gebouweigenaren kunnen vier verschillende BREEAM certificaten aanvragen:

  • voor nieuwbouw (BREEAM-NL Nieuwbouw)
  • voor bestaande bouw (BREEAM-NL In-Use)
  • voor een gebied (BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling)
  • voor sloop en demontage

De beoordeling op onderstaande negen categorieën bepalen het BREEAM certificeringsniveau.

Per categorie levert de beoordeling credits op. Het totaal aantal behaalde credits bepaalt de BREEAM waardering. Er zijn vijf waarderingen, aangeduid met sterren of met de kwalificatie: Pass, Good, Very Good, Excellent, Outstanding.

De gecertificeerde experts van bbn helpen u bij het realiseren van uw BREEAM ambities. Met een QuickScan geven we inzicht in de kwalificatie die u kan halen. Ook berekenen we welke investering hiervoor nodig is. Tijdens de ontwerpfase garanderen we met onze kosten- en kwaliteitsbewaking dat uw project voldoet aan de vooraf vastgestelde duurzame ambities. bbn geeft ook inzicht in wat uw duurzame ambities u opleveren.

Ivana Radaković, BREEAM expert bij bbn: “Het BREEAM keurmerk maakt duidelijk dat het bij duurzaamheid om meer gaat dan energiebesparing. Het is een instrument om duurzaamheid in de breedste zin van het woord te meten. Een kantoor bij een treinstation stimuleert het ov-gebruik en dat levert extra credits op. Net als het plaatsen van een doorstroombegrenzer onder een kraan om water te besparen. Zo zijn er talloze duurzame maatregelen, ook relatief eenvoudige en goedkope maatregelen. bbn helpt opdrachtgevers hun duurzame ambities op de meest efficiënte manier te realiseren. We hebben alle kennis in huis die nodig is voor het behalen van een BREEAM certificaat, tot diepgaande technische kennis over installaties aan toe.”

Neem voor meer informatie contact op met een van onze BREEAM-experts:

Fadil Imširović (BREEAM Nieuwbouw Expert, BREEAM In-Use Expert):

Ivana Radaković (BREEAM In-Use Expert):

Ronald Schuil (BREEAM Nieuwbouw Expert):

 

Vragen?
Fadil Imširovic

Fadil Imširovic

proces- en projectmanagement

f.imsirovic@bbn.nl

06 51 82 94 26

Meer over Fadil