Select Page
  1. Home
  2.  » 
  3. Duurzaamheid
  4.  » Bouwen in hout

Bouwen in hout

In Nederland staan we voor een schijnbaar tegenstrijdige opgave als het om bouwen gaat. Aan de ene kant moeten er de komende jaren meer woningen gebouwd worden, aan de andere kant moet de bouwsector minder uitstoten om aan milieuafspraken te voldoen. Bij bbn zijn we ervan overtuigd dat bouwen in hout een eind aan deze tegenstrijdig kan maken.

Hout is een mooi en sterk bouwmateriaal. Het maakt onderdeel uit van de natuurlijke kringloop en is daarmee volledig circulair. Hout is minder belastend voor de milieu dan bijvoorbeeld betonconstructies omdat bij de productie van beton stikstof en CO2 vrijkomt.  Hout bevat ook geen giftige stoffen. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat het gebruik van hout als bouwmateriaal een belangrijke bijdrage kan leveren aan de klimaatdoelstellingen.

Bij bbn hebben we mogen werken aan inspirerende projecten die de voordelen van bouwen in hout laten zien.

Het nieuwe hoofdkantoor van Triodos Bank in Driebergen heeft een houten draagconstructie en drie gebouwkernen die volledig zijn uitgevoerd met CLT-hout (Cross Laminated Timber). Dit mede vanuit de wens om het BREEAM Outstanding certificaat te behalen, de hoogste Europese duurzaamheidscertificering.

De adviseurs van bbn kunnen een inschatting maken van de kansen en risico’s van houtconstructies bij uw project. Ook geven we u inzicht in de kosten van bouwen in hout. We werken vaak samen met ons zusterbedrijf Luning, ingenieurs in houtconstructies.

Vragen?
Jeroen Diks

Jeroen Diks